Sataraš sa dimljenim kobasicama


 

Potrebno je:

130g crnog luka
1/2 kg paprika
2 ljute papričice
700 g paradajza
300 g dimljenih kobasica
300 g tikvica
250 g patlidžana
100 ml ulja
so po ukusu

Priprema:

1. Kobasice iseći na kolutiće. Crni luk iseckati sitno, papriku (koja se prethodno očisti od semenki) iseckati na kockice, ljutu papričicu iseći na kolutove, paradajz, tikvice i patlidžan oljuštiti i iseći na kockice.

2. Sipati ulje u dublju posudu i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejanom ulju samo malo propržiti kobasice (koliko da puste svoj miris) pa ih izvaditi i ostaviti na stranu. U istu masnoću staviti crni luk, pa kada se prodinsta dodati mu iseckanu slatku i ljutu papriku. Kada paprika malo omekša dodati tikvice, patlidžan i paradajz. Posoliti po ukusu. Ubaciti i kobasice, sve dobro promešati i krčkati dok se ne zgusne. Poslužiti uz sir i domaći hleb.

Sataraš je mnogima omiljeno jelo, a sa ovim dodacima je još ukusniji...

Коментари

Популарни постови