Juneće šnicle u sosu sa povrćem
Potrebno je:
600 g junećih šnicli
100 ml ulja
so i mleveni biber
Sos:
100 g crnog luka
3 čena belog luka
200 g paradajza
250 g šampinjona
1 ljuta papričica
80 g kiselih krastavčića
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica izrendane korice limuna
1/2 kašičice đumbira u prahu
1/2 kašičice kumina
2 kašičice suvog biljnog začina (ili po ukusu)
100 ml vode
50 ml belog vina
1 ravna kašičica brašna
Priprema:
1. Juneće šnicle posoliti i pobiberiti (po ukusu) sa obe strane. U odgovarajuću posudu sipati ulje i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje spustiti meso i pržiti ga, uz postepeno dodavanje vode, sve dok ne omekša. Pržene šnicle izvaditi u tanjir, poklopiti i držati na šporetu.
2. Sos: Crni i beli luk sitno iseckati. Paradajz oljuštiti i iseći ga na kockice. Šampinjone iseći na listiće. Ljutu papričicu iseći na krugove, a kisele krastavčiće iseckati na kockice.
U istu masnoću gde se pržilo meso ubaciti crni luk. Kada luk malo omekša dodati ljutu papričicu, paradajz i šampinjone. Dinstati poklopljeno, na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Kada povrće omekša dodati beli luk, krastavčiće, biber, koricu limuna, đumbir, kumin i suvi biljni zaćin. Promešati. U mešavini vode i belog vina razmutiti brašno i sipati u sastojke. Dobro promešati. Vratiti meso, poklopiti i na tihoj temperaturi krčkati još 10-ak minuta (1-2 puta promešati).
Poslužite uz krompir pire i uživajte u bogatom ukusu jela...
Коментари
Постави коментар