Kuglice sa sirom




 

Potrebno je:

400 g feta sira
150 g slanih krekera
200 g šunke
200 g kiselih krastavčića
1 čaša kisele pavlake (180g)
100 g majoneza
100 g kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)

Još je potrebno:

2 kašičice belog luka u prahu

 Za valjanje kuglica:

aleva paprika, tucana ljuta paprika (ili tucana slatka paprika), mleveni slani kreker i mlevena mešavina semenki (golica i semenke suncokreta).

Priprema:

1. U dublju vanglicu krupno izrendati feta sir. Slani kreker usitniti u secko, ali tako da ne bude prah, već da ostanu mali komadići. Dodati kreker u sir. Šunku i kačkavalj što sitnije iseckati i ubaciti u sir. Kisele krastavčiće sitno iseckati, dobro ih rukama iscediti i ubaciti u sir. Na kraju dodati kiselu pavlaku i majonez. Prvo viljuškom sjediniti smesu pa rukom. Ako je potrebno dodati so, ja nisam dodavala. Poklopiti smesu i vanglicu ostaviti u frižider jedan sat.

2. U posudice rasporediti sastojke za valjanje kuglica. Izvaditi smesu iz frižidera i podeliti je na dva dela. U jednu polovinu dodati beli luk u prahu i viljuškom ga dobro sjediniti sa smesom. Merna jedinica za pravljenje kuglica neka vam bude mala kašičica za kafu. Prvo napraviti sve kuglice pa ih valjati u začine. Kašičicom uzimati smesu i valjanjem na dlanu praviti kuglice (jako se lepo prave). Kada su sve kuglice napravljenje valjati ih u začine po želji. Poređati ih na veću tacnu i ostaviti u frižider da prenoće. Narednog dana, kada se stvrdnu, možete ih složiti jednu preko druge (između staviti alu foliju) u neku dublju plastičnu posudu sa poklopcem. 

3. Izuzetno ukusne i dekorativne kuglice...

Коментари

Популарни постови