Čvarci od soje


 

Potrebno je:

200 g sojinih komadića
2 kašičice suvog biljnog začina
4 lisića lovora
10 zrna bibera
1 kašičica zrna korijandera
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica karija
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica dimljene aleve paprike
maslinovo ulje, so i mleveni biber

Priprema:

1. U dublju šerpu sipati 2 l vode. Dodati suvi biljni začin, lovor, biber u zrnu i korijander u zrnu. Staviti da provri pa ubaciti komadiće soje i kuvati na srednjoj temperaturi 15 minuta. Procediti i ostaviti da se ohladi. Zatim komadiće rukama dodatno iscediti i poređati na kuhinjski ubrus da se prosuše (najbolje je to sve uraditi uveče, ostaviti preko noći pa narednog dana pržiti). 

2. U manju posudu staviti mleveni korijander, kari, alevu papriku, dimljenu alevu papriku, so i mleveni biber (so i mleveni biber dodati po ukusu). Sve dobro promešati i ostaviti na stranu. 
U većem i dubljem tiganju sa nelepljivim dnom sipati jedni kašiku ulja (ako koristite manji tiganj pržite komadiće iz dva puta, jer treba da budu u jednom redu) i staviti da se zagreje na jačoj temperaturi (meni je na šporetu jačina ringli od 1-9, ja sam ih pržila na 8). Na zagrejani tiganj ubaciti pripremljene sojine komadiće i pržite uz mešanje sve dok ne dobiju braonkastu boju i postanu blago hrskavi. Kada dobiju braonkastu boju posuti ih sa začinima koje smo odvojili (ne morate ih posuti sa svom količinom začina, već po ukusu) i dobro promešati da svaki komadić bude obložen začinima. Preliti sa tri kašike maslinovog ulja, promešati, pržiti još 1-2 minuta i skloniti. 

Probajte, iznenadićete se koliko je dobro...

Коментари

Популарни постови