Kraljica pudinga


 

Potrebno je:

45 g prezli
230 ml mleka
15 g putera
45 g šećera
1 kašičica arome limuna
2 žumanca
4 kašike džema od kajsija

Sneg od belanaca:

2 belanca
60 g šećera

Priprema:

1. Mleko, puter i šećer staviti u manju posudu i staviti da se zagreje (da bude mlako). Ubaciti prezle i kratko mešati na srednjoj temperaturi, samo da prezle "nabubre"(oko 1-2 minuta).Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. 

2. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Kalup veličine 20cm x 20cm podmazati puterom (ako ste nesigurni da li će se korica zalepiti za kalup, onda ga obložite pek papirom) i ostaviti ga na stranu. Žumanca umutiti mikserom do svetlo žute boje pa ih dodati u prohlađenu smesu sa prezlama, ubaciti i aromu limuna. Sjediniti žicom za mućenje i sipati u pripremljeni kalup. Poravnati površinu i staviti da se peče 25-30 stepeni. 

3. Belanca čvrsto umutiti sa postepenim dodavanjem šećera. Izvaditi pečeni kolač i premazati ga sa džemom od kajsija pa preko naneti umućena belanca. Belanca ne treba da budu ravnomerno naneta, već kašičicom napravite "vrhove"da bi vizuelni izgled bio lepši. Vratiti u rerni sve dok vrhovi ne dobiju braonkastu boju (kod mene je trebalo 12 minuta).

 Ovaj kolač iz engleske kuhinje sam napravila po receptu Tatjane Čukić. Relativno se brzo napravi, sastojke obično svi imamo u kuhinji, a ja ću pokušati da vam ga i opišem - Korica natopljena džemom od kajsija sa čvrsto umućenim belancima se prosto topi u ustima...


Коментари

Популарни постови