Krekeri sa semenkama
Potrebno je:
150 g integralnog speltinog brašna
30 g čia semenki
50 g semenki sirovog suncokreta
50 g susama
1 kašika meda
5 kašika maslinovog ulja
60 ml vruće vode
prstohvat soli
Priprema:
1. Rernu uključiti da se zagreje na 160 stepeni. Pleh veličine 28cm x 20cm obložiti pek papirom i ostaviti ga na stranu. U vanglicu staviti brašno, dodati so i semenke pa promešati. Zatim dodati med, ulje i vodu. Zamesiti rukom da se svi sastojci dobro sjedine.
2. Prebaciti testo u pleh, staviti preko pek papir i manjom teglicom ga ravnomerno rasporediti po plehu vodeći računa da svuda bude ista debljina testa. Iseći testo na željene pločice, posuti solju i sušenim ruzmarinom i staviti da se peče 25-30 minuta. Kada se izvade iz rerne još jedanput preći nožem između njih linijom sčenja i ostaviti da se potpuno ohlade.
Vrlo jednostavna, brza i veoma ukusna grickalica...
Krekere sam pravila po receptu Lidije Mitkovske.
Коментари
Постави коментар