Piletina u krem sosu sa povrćem


 

Potrebno je:

600 g pilećeg filea
750 g carske mešavine (1 veće pakovanje - brokoli, karfiol i šargarepa)
3 veća češnja belog luka
400 ml krema za kuvanje
1 puna kašičica senfa
začin za pilinu, suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu
ulje


Priprema:

1. Pileći file iseći na kocke. U odgovarajuću posudu sipati ulje, zagrejati ga i ubaciti iseckano meso. Meso posuti začinom za piletinu po ukusu, promešati i dinstati ga na srednjoj temperaturi u polupokrivenoj posudi. Za to vreme u dublju posudu sipati vodu i staviti da provre. U ključalu vodu ubaciti zamrznuto povrće i kada voda ponovo provri kuvati ga samo jedan minut. 

2. Kada je isparila voda koju je meso pustilo, rešetkastom kašikom dodati povrće. Promešati. Zatim posuti mlevenim biberom, dodati senf i krem za kuvanje. Promešati varjačom pa posuti suvim biljnim začinom po ukusu. Sve još jedanput promešati, poklopiti i na sasvim tihoj temperaturi krčkatidva minuta. Poslužiti uz pirinač, makarone, krompir pire...

U relativno kratkom vremenu spremićete veoma ukusan ručak...

 

Коментари

Популарни постови