Zapečene punjene palačinke
Testo za palačinke:
300 g brašna
2 jajeta
1 kašika šećera
1 kašičica soli
250 ml mleka
150 ml gazirane vode
150 ml obične vode
3 kašike ulja
Sastojci za fil:
200 g šunke
3 srednja kisela krastavčića
80 g kačkavalja (gauda, edamer, trapist...)
80 g mesnate slaninice
2 pune kašike grčkog jogurta
1 jaje
Za premazivanje palačinaka: kečap
Sastojci za preliv:
280 g grčkog jogurta
1 jaje
100 g krupno narendanog kačkavalja
1/2 kašičice soli
Priprema:
1. Testo za palačinke: U vanglicu staviti brašno, dodati šećer i so. Promešati kašikom. Dodati jaja i početi mućenje sa mikserom, uz postepeno dodavanje mešavine mleka, gazirane i obične vode. Umutiti dobro, da ne ostanu grudvice od brašna. Na kraju dodati ulje i sjediniti ga sa smesom.
Palačinke sam spremala u tiganju veličine 28cm i izašlo je 12 komada.
2. Fil: Šunku i slaninicu iseckati na kockice. Krastavčiće sitno iseckati pa ih rukom iscediti. Kačkavalj krupno narendati. Sve sastojke staviti u odgovarajuću posudu, dodati grčki jogurt i viljuškom umućeno jaje. Kašikom dobro sjediniti sve sastojke.
3. Pleh veličine 30cm x 20cm obložiti pek papirom. Za ovo spremanje sam upotrebila osam palačinaka. Na radnu površinu staviti prvu palačinku, premazati je celu sa malo kečapa i staviti deo fila celom dužinom na kraju prema vama (raspodelite fil da imate podjednako za sve palačinke). Sada, samo malo podavite obe strane preko fila i polako uviti palačinku u rolat. Staviti pripremljenu palačinku u pleh. Nastaviti sa filovanjem i ostalih sedam palačinaka.
4. Preliv: Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Grčki jogut, jaje i so umutiti žicom. Dodati narendani kačkavalj, sve izmešati i kašikom raspodeliti preko palačinaka. Staviti da se peče sve dok palačinke ne dobiju rumenu boju.
Ove palačinke možete poslužiti kao glavno jelo ili kao toplo predjelo...
Коментари
Постави коментар