Pecivo sa sirom
Potrebno je:
420 g brašna
2 jajeta
200 ml jogurta
200 g feta sira
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
1. Feta sir (možete da koristite i sitan sir i mladi kravlji sir) izmrviti viljuškom, dodati jaja i dobro sjediniti. U vanglicu staviti brašno, dodati so i prašak za pecivo pa promešati. Ubaciti jogurt i mešavinu jaja i sira. Zamesiti testo. Prebaciti testo na pobrašnjenu površinu i uz vrlo malo dodavanja brašna ga umesiti da može da se razvije.
2. Testo posuti brašnom (kao i radnu površinu) i razviti ga u pravougaoni oblik debljine 1cm. Iseći koru na oblike po želji (ja sam isekla kocke). Sipati ulje visine 1cm u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje. Probati čačkalicom da li je ulje spremno za prženje. Umočiti čačkalicu u ulje i ako ulje "cvrči" oko nje znači da je spremno za prženje. Čačkalicu ubacite u ulje i neka je sve vreme dok pržite testo, jer na taj način vam ulje neće potamneti tokom prženja.
3. Testo pecite na srednjoj temperaturi da vam ne bi naglo porumenelo, a da sredina ostane nepržena. Prženo testo vaditi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Poslužite ga uz dodatke po želji, a veoma je ukusno i bez ikakvih dodataka.
Obradujte svoju porodicu ovim divnim pecivom za doručak...
Коментари
Постави коментар