Rolovana pečena paprika


 

Potrebno je:

7 većih, crvenih, pečenih paprika

Fil:

100 g dimljene svinjske pečenice
100 g domaćeg kravljeg sira
100 g feta sira
2 čena belog luka

Preliv:

1 jaje
180 g kisele pavlake
200 g pavlake za kuvanje
1/2 manje vezice peršuna
so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. Očišćene pečene paprike (iz zamrzivača) odmrznuti i staviti da se ocede. Zatim ih  iseći na pola po dužini. Pečenicu sitno iseckati i staviti u odgovarajuću posudu. Kravlji sir i feta sir dobro izmrviti viljuškom i dodati u posudu sa pečenicom. Ubaciti i sitno iseckani beli luk pa sve promešati da se svi sastojci sjedine. 

2. Vatrostalnu posudu (ili odgovarajuću posudu za pečenje) premazati uljem. Uzeti jednu polovinu paprike i staviti je na radnu površinu. Na širem delu paprike staviti 1-2 kašičice fila i umotati papriku u rolnicu. Staviti je u pripremljenu posudu za pečenje. Na isti način prpremiti i ostale polovine paprika.

3. Preliv: Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Umutiti jaje žicom za mućenje. Dodati kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje i sve dobro umutiti. Ubaciti sitno iseckani peršun i promešati. Na kraju dodati so i mleveni biber po ukusu. Pripremljeni preliv preliti preko paprika. Rolnice pažljivo viljuškom malo razmaknuti da bi se preliv svuda ravnomerno rasporedio. Staviti da se peče oko 20-25 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pečene rolnice ostaviti da se malo prohlade pa ih poslužiti. 

Ovaj recept možete da iskoristite za bilo koji obrok u toku dana...

Коментари

Популарни постови