Lepljiva krilca sa pivom


 

Potrebno je:

1 kg pilećih krilaca
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike meda
2 kašičice soli
1 kašičica mlevenog bibera
2 kašičice aleve paprike
1,5 kašičica tucane ljute paprike (ne mora)
4 veća čena belog luka
4 kašike soja sosa
1/2 l svetlog piva

Priprema:

1. Pileća krilca odvojiti na batačiće i krilca. So, mleveni biber, alevu papriku, ljutu tucanu papriku (ko ne voli ljuto neka je izostavi) staviti u manju posudu i promešati da se sastojci dobro sjedine. Beli luk sitno iseckati:

2. U posudu sa nelepljivim dnom sipati maslinovo ulje, dodati med, izručiti krilca i uključiti na srednju temperaturu. Uz često okretanje pržiti krilca dok ne dobiju rumenkastu boju. Zatim ih iz dva puta posuti sa pripremljenim začinima i iseckanim belim lukom (posuti ih sa 1/2 začina i luka, promešati, pa posuti ostatak začina i luka i još jedanput promešati krilca). Preliti ih sa soja sosom i pržiti uz stalno mešanje dok ne porumene. Zatim ih preliti sa pivom i u polupokrivenoj posudi pržiti krilca na najačoj temperaturi sve dok ne ostane manje od 1/3 tečnosti. Tada smanjiti temperaturu na srednju jačinu i nastaviti sa prženjem krilaca uz stalno mešanje sve dok tečnost ne ispari, a krilca ne postanu potpuno lepljiva.

Šta da vam kažem, osim da ih pripremite, zaprljate prste i uživate...

Коментари

Популарни постови