Marinirana piletina sa povrćem i pomorandžom
Potrebno je:
3 veća pileća bataka
3 veća pileća karabataka
500 g mladih krompirića
200 g šargarepe
200 g tikvica
100 g crnog luka
200 g svežeg paradajza
200 g maslinki bez koštica
200 g šampinjona
1 veća pomorandža
1-2 grančice svežeg ruzmarina
suvi biljni začin i mleveni biber
Marinada za piletinu:
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica vlašca
1 kašičica senfa
100 ml ulja
Priprema:
1. Meso staviti u odgovarajuću posudu, posuti ga sa suvim biljnim začinom, alevom paprikom, vlašcem, dodati senf, preliti sa uljem i rukom dobro izmešati. Svako parče mesa treba da bude obavijeno marinadom. Poklopiti posudu sa mesom i ostaviti je u frižider dva sata.
2. Mlade krompiriće očistiti i iseći na polovine ili četvrtine, zavisi od veličine krompira, šargarepu i tikvicu oljuštiti i iseći na krupnije parčiće, crni luk iseći na krupnije režnjeve, paradajz iseći na kocke i šampinjone iseći na deblje listiće (šampinjone samo oljuštiti, ne prati ih). Pomorandžu iseći na deblje krugove (prethodno je držati u vodenom rastvoru sa sodom bikarbonom pola sata, pa je dobro isprati).
3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. U posudu u kojoj ćete peći jelo staviti svo iseckano povrće, dodati maslinke (zelene ili crne, po ukusu), posuti sa biberom i suvim biljnim začinom po ukusu, preliti sa vrlo malo ulja, oko 50 ml, i promešati rukama. Staviti preko ruzmarin, pa poređati meso iz marinade i preko preliti ostatak marinade. Preko mesa poređati krugove pomorandže. Posudu prekriti alu folijom i površinu izbockati čačkalicom pa staviti jelo da se peče 50 minuta. Zatim izvaditi posudu i pažljivo skloniti alu foliju. Krugove pomorandže staviti ispod mesa i vratiti u rernu da meso porumeni.
Savršen ručak - veoma ukusna, sočna, piletina sa povrćem i blagom aromom pomorandže...
Коментари
Постави коментар