Piletina sa povrćem na kineski način


 

Potrebno je:

500 g pilećeg filea
200 g crvenih paprika
100 g crnog luka
180 g kupusa
300 g tikvica
200 g šargarepe
150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
100 g graška (iz konzerve)
200 g šampinjona
60 g neslanog kikirikija
1 kašika soja sosa
2 kašičice karija
so i mleveni biber po ukusu
ulje po potrebi

Priprema:

1. Pileće meso iseći na kockice, crni luk iseći na rebarca, kupus i papriku iseći na trake, šampinjone iseći na listiće i šargarepu i tikvicu krupno narendati. Tikvicu samo malo posuti solju, promešati i ostaviti pet minuta pa je rukama dobro ocediti. 

2. U odgovarajuću posudu sa nelepljivim dnom sipati ulje da se zagreje. Isečeno pileće meso uvaljati u gustin i ispržiti ga na ulju da blago porumeni. Rešetkastom kašikom izvaditi meso na stranu. U istu masnoću ubaciti iseckani crni luk  i dinstati ga da postane staklast. Dodati pripremljeni kupus, šargarepu, tikvice, papriku, grašak, kukuruz šećerac (ako koristite svež grašak i kukuruz prvo ih obarite) i šampinjone. Promešati i sve zajedno dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje, dok povrće samo malo ne omekša, oko 10-ak minuta. Zatim ubaciti piletinu i dinstati je zajedno sa povrćem pet minuta. Pri kraju dinstanja dodati soja sos, kari, so i mleveni biber po ukusu, pa sve dobro izmešati. Servirati sa barenim pirinčem i posuti sa krupnije iseckanim kikirikijem.

Ručak kao iz najboljeg restorana...

Коментари

Популарни постови