Pita sa mesom i tortiljama


 
Potrebno je:

8 tortilja prečnila 24-26 cm

Fil:

500 g mlevenog junećeg mesa
200 g crnog luka
250 g paradajza
suvi biljni začin, mleveni biber i dimljena aleva paprika po ukusu

Za premazivanje pite:

1 jaje

Priprema:

1. Fil: Mleveno meso staviti u dublju posudu, dodati sitno iseckani crni luk i začine (suvi biljni začin, biber, dimljenu alevu papriku ili običnu alevu papriku) po ukusu pa rukom dobro sjediniti sastojke. Zatim ubaciti sitno iseckani paradajz i još jedanput rukom dobro izmešati. 

2. Pleh od električnog šporeta prekriti pek papirom i ostaviti ga na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
Tortilje iseći na četiri dela. Uzeti jedan isečeni deo i na njega staviti punu kašiku fila. Fil rukom dobro ispretiskati po celoj površini isečenog dela. Zamotati od jedne isečene strane ka drugoj strani. Rolnicu staviti u pleh. Na isti način napraviti i ostale rolnice. Pitu premazati umućenim jajetom i staviti da se peče 30 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 10-ak minuta pa poslužiti.

Obavezno isprobajte ovaj recept, sigurna sam da ćete biti oduševljeni ukusom... Pitu sam pravila po receptu sa Instagrama.

Коментари

Популарни постови