Ovsene pahuljice sa jabukama i cimetom
Potrebno je:
5 supenih kašika ovsenih pahuljica
2 srednje oljuštene jabuke (što slađe)
1 supena kašika čia semenki
1 supena kašika sirovih semenki suncokreta
2 supene kašike sirovog badema
1 kašičica cejlonskog cimeta
2 otkošćene sveže urme
200 ml vode
Priprema:
1. Ovsene pahuljice staviti u odgovarajuću posudu, preliti ih vodom, promešati i staviti na tihu temperaturu dok pripremite ostale sastojke. Staviti iseckane jabuke u secko i mutiti dok se ne dobije kašasta smesa. Dodati jabuke ovsenim pahuljicama. Sve ostale sastojke (osim cimeta) staviti, takođe, u secko i usitniti. Ubaciti ih u mešavinu ovsenih pahuljica i jabuka. Kuvajte dok se kaša ne sjedini i postane gusta. Skloniti sa vatre, dodati cimet, dobro promešati i poslužiti.
2. Idealno je za doručak ili večeru...
Коментари
Постави коментар