Piletina, spanać, sir...
Potrebno je:
1/2 kg pilećeg filea
400 g očišćenog spanaća
2 čena belog luka
180 g pirinča
360 ml vode
suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu
Preliv:
200 g feta sira
180 g grčkog jogurta
1 kašičica senfa
2 kašičice aleve paprike
1/2 kašičice soli
Još je potrebno:
150 g kačkavalja
50 g kornfleksa
Priprema:
1. Spanać blanširati vrlo kratko u vreloj vodi, dobro ocediti i sitno iseckati. Pileće meso iseći na kockice, pa ubaciti u podmazanu vatrostalnu posudu. Dodati spanać, sitno iseckani beli luk, pirinač, koji je prethodno dobro opran i oceđen, i vodu. Posuti začinima po ukusu i promešati.
2. Preliv: U blenderu sjediniti feta sir, grčki jogurt, senf, alevu papriku i so. Prebaciti u vatrostalnu posudu i sve dobro izmešati.
3. Kačkavalj krupno narendati. Kornfleks staviti u običnu kesu i preći preko njega oklagijom da ostanu sitni komadići pa ga dodati u posudu sa kačkavaljem. Mešavinu kačkavalja i kornfleksa posuti preko izmešanih sastojaka u vatrostalnoj posudi. Staviti jelo da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Ostaviti da se jelo malo prohladi posle pečenja, 10-ak minuta, pa ga poslužite. Uživajte u divnom obroku.
Коментари
Постави коментар