Posni kolač sa bananama
Potrebno je:
400 g zrelih banana (3 veće banane)
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
50 ml ulja
150 ml biljnog mleka
70 g meda
Priprema:
1. 280 g banana očistiti, iseći na krugove u vanglicu i viljuškom ih izgnječiti. Ostatak banana iseći na krugove debljine oko 6-7 mm i poprskati ih sa malo limunovog soka da ne bi potamnele pa ih ostaviti na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Tepsiju veličine 22 cm obložiti pek papirom i ostaviti je na stranu.
2. U izgnječene banane dodati biljno mleko (ja sam koristila sojino mleko) i med. Žicom za mućenje sjediniti sastojke. Iz dva puta ubaciti brašno sa praškom za pecivo i umutiti žicom da ne ostanu grudvice od brašna. Sipati testo u pripremljenu tepsiju, preko poređati krugove banana i staviti kolač da se peče 30-35 minuta (probati čačkalicom da li je kolač pečen).
3. Pečen kolač ostaviti u tepsiji da se prohladi. Pomoću papira ga prebaciti na radnu površinu, pažljivo skloniti papir i kolač prebaciti na tacnu.
Veoma ukusan kolač koji se brzo i jednostavno priprema...
Коментари
Постави коментар