Belo pileće meso u kornfleksu


 
Potrebno je:

800 g belog pilećeg mesa

Marinada:

200 ml mleka
80 ml ulja
100 g brašna
1 jaje
3 kašike začina za piletinu
2 kašičice karija
1 kašičica mlevenog kima
mleveni biber po ukusu

Još je potrebno:

400 g kornfleksa

Priprema:

1. Belo pileće meso iseći na parčiće debljine 1,5-2cm i veličine 2-3 zalogaja po parčetu. U odgovarajuću posudu sa poklopcem staviti sastojke za marinadu i žicom za mućenje ih sve dobro sjediniti (probati, ako treba dodati još malo suvog biljnog začina). Ubaciti isečeno meso i promešati da meso bude potopljeno u marinadi. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider najmanje 2 sata, a idealno je da se ostavi preko noći (ja sam meso ostavila da prenoći u marinadi).

2. Kornfleks usitniti u blenderu, ali da ostanu komadići. Veliki pleh od električne rerne obložiti pek papirom, a rernu uključiti da se zagreje na 160 stepeni. Svako parče mesa iz marinade uvaljati dobro u kornfleks i poređati na pripremljeni pleh. Staviti da se peče dok blago ne porumeni, oko 40 minuta. 

Ovo ukusno sočno meso, sa neodoljivo krckavom koricom poslužiti uz majonez, pavlaku, kečap...

Коментари

Популарни постови