Posni mafini sa kikiriki puterom
Potrebno je:
150 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
prstohvat soli
150 g kikiriki putera
50 ml ulja
250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
260 ml gazirane vode
120 g Menaž čokoladnih dugmića (ili 120 g Menaž čokolade)
Priprema:
1. U vanglicu staviti šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i kikiriki maslac. Viljuškom dobro izgnječiti kikiriki maslac i sve sastojke sjediniti, da se kikiriki maslac i šećer potpuno sjedine. Zatim dodati ulje pa žicom za mućenje sve dobro umutiti. U posebnoj posudi sjediniti brašno i prašak za pecivo. Sipati naizmenično mešavinu brašna i praška za pecivo i gaziranu vodu (iz dva puta dodati ove sastojke).Žicom umutiti da ne ostanu grudvice. Na kraju dodati 60 g Menaž čokoladnih dugmića (ili 60 g iseckane Menaž čokolade) i kašikom ih sjediniti sa testom.
2. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. U kalup za mafine staviti silikonske ili papirne korpice. Rasporediti testo u postavljene korpice. Meni je izašlo 16 mafina (stavljati po vrhom punu kašiku testa). Preko testa rasporediti 60 g čokoladnih dugmića ili iseckane čokolade. Staviti mafine da se peču 30 minuta.
Veoma ukusan, sočan, vazdušasti kolač koji će sigurno da vam se dopadne...
Коментари
Постави коментар