Slanina u sosu sa pivom
Potrebno je:
800 g sveže mesnate slanine
350 g crnog luka
1 kašika aleve paprike
1 kašičica provansalske mešavine začina
1/2 l svetlog piva
so i mleveni biber po ukusu
ulje po potrebi
Priprema:
1. Slaninu iseći na deblje parčiće, posoliti i pobiberiti po ukusu i ostaviti na stranu dok se iseče crni luk.
2. Crni luk iseći na polurežnjeve. U dublji tiganj sipati ulje i kada se zagreje staviti slaninu da se proprži. Slaninu propržiti sa svih strana dok blago ne porumeni, pa je izvaditi u tanjir. U istu masnoću ubaciti isečeni crni luk, posoliti ga i pobiberiti po ukusu i promešati. Dodati alevu papriku, provansalski začin, naliti sa pivom i promešati (probati da li treba dodati još šta od začina). Vratiti slaninu i u polupokrivenom tiganju krčkati na srednjoj temperaturi sve dok pivo ne ispari i dok se ne dobije kašasti sos (oko 45 minuta).
3. Poslužiti sa krompir pireom i salatom po želji.
Preukusno je, pravi raj za nepca...
Коментари
Постави коментар