Slanina u sosu sa pivom


 

Potrebno je:

800 g sveže mesnate slanine
350 g crnog luka
1 kašika aleve paprike
1 kašičica provansalske mešavine začina
1/2 l svetlog piva
so i mleveni biber po ukusu
ulje po potrebi

Priprema:

1. Slaninu iseći na deblje parčiće, posoliti i pobiberiti po ukusu i ostaviti na stranu dok se iseče crni luk.

2. Crni luk iseći na polurežnjeve. U dublji tiganj sipati ulje i kada se zagreje staviti slaninu da se proprži. Slaninu propržiti sa svih strana dok blago ne porumeni, pa je izvaditi u tanjir. U istu masnoću ubaciti isečeni crni luk, posoliti ga i pobiberiti po ukusu i promešati. Dodati alevu papriku, provansalski začin, naliti sa pivom i promešati (probati da li treba dodati još šta od začina). Vratiti slaninu i u polupokrivenom tiganju krčkati na srednjoj temperaturi sve dok pivo ne ispari i dok se ne dobije kašasti sos (oko 45 minuta).

3. Poslužiti sa krompir pireom i salatom po želji.

Preukusno je, pravi raj za nepca...


Коментари

Популарни постови