Grašak sa piletinom i knedlicama
Potrebno je:
100 g crnog luka
120 g šargarepe
40 ml ulja
200 g pilećeg filea
300 ml vrele vode
1 kockica za pileću supu
100 ml gustog pasiranog paradajza
200 g graška
suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu
sveži peršun i mirođija po ukusu
Sastojci za knedlice:
1 jaje
3 kašike sitno narendanog parmezana
3 pune kašike pšeničnog griza
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati. Šargarepu iseći na polukrugove. U vreloj vodi izmrviti kockicu za supu, promešati i ostaviti da se otopi. Pileće meso iseći na kockice.
U odgovarajući dublji tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje ubaciti iseckani crni luk i dinstati ga dok ne postane staklast. Dodati šargarepu i dinstati dva minuta uz mešanje. Ubaciti iseckanu piletinu, začiniti po ukusu suvim biljnim začinom i mlevenim biberom, naliti pripremljenu supu i gusti pasirani paradajz (možete da koristite i domaći paradajz iz flaše uz dodatak jedne kašike paradajz pirea). Sve dobro promešati, poklopiti i na tihoj vatri krčkati 15 minuta.
2. Zatim u jelo dodati grašak, poklopiti i krčkati na tihoj temperaturi 10 minuta
3. Knedlice: U odgovarajuću posudu razbiti jaje i viljuškom ga umutiti. Dodati narendani parmezan i sve dobro sjediniti. Na kraju dodati pšenični griz i sjediniti sve sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 5 minuta.
4. Posle 10 minuta od kuvanja graška, malom kašičicom vaditi testo za knedlice i spuštati u tiganj. Poklopiti i kuvati još 7-10 minuta. Na kraju ubaciti sitno iseckani peršun i mirođiju, blago promešati i skloniti sa vatre.
Jednostavno, brzo i veoma ukusno...
Коментари
Постави коментар