Kikiriki korpice


 

Potrebno je:

100 g ovsenih pahuljica
200 g kikiriki putera
1 kašika meda

Čokoladni deo:

150 g posne crne čokolade za kuvanje
50 g kikiriki putera

Priprema:

1. U kalupe za mafine staviti silikonske ili papirne korpice. Od ove mere izađu devet korpica, ja sam ovog puta pravila duplu meru. Ovsene pahuljice staviti u secko i usitniti ih. Prebaciti pahuljice u odgovarajuću posudu. Dodati kikiriki puter i med pa kašikom sve sastojke sjediniti. Zatim rukom "zamesite" da se dobije ujednačena smesa. Odvajati po 30 g smese za svaku korpicu, oblikovati lopticu i spuštati u pripremljene korpice. Zatim prstima svaku lopticu ispretiskati i poravnati. Čokoladu izlomiti na kockice i staviti je u manju šerpicu. Dodati kikiriki puter i na tihoj temperaturi, uz stalno mešanje, ih otopiti. Rastopljenu čokoladu i kikiriki puter ravnomerno rasporediti preko  prvog dela kolača. Ostaviti u frižider da se stegne.

Jednostavno, brzo i veoma ukusno.

Коментари

Популарни постови