Bela čorbica sa spanaćem


 

Potrebno je:

100 g crnog luka
100 g šargarepe
40 g korena pešuna
40 g korena paškanata
60 g korena celera
160 g krompira
200 g zamrznutog spanaća
350 g pilećeg belog mesa
1,3 l vrele vode
1 žumance
80 g kisele pavlake
so, suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu
ulje po potrebi

Zaprška:

4 kašike ulja
1 kašika brašna

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu, koren peršuna, paškanata i celera, kao i krompir iseckati na kockice. Belo meso iseći na kocke. Na malo ulja, u dublju šerpu, prodinstati svo iseckano povrće, oko 2 minuta. Ubaciti piletinu i dinstati dok meso ne  pobeli. Kada meso pobeli sipati vrelu vodu, dodati krompir, so, suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu. Kuvati čorbicu pola sata na srednjoj temperaturi u polupokrivenoj posudi. Pri kraju kuvanja dodati spanać (možete dodati i sveži spanać) i kuvati čorbicu još 10 minuta. Kiselu pavlaku umuti sa žumancetom i dodaj, polako, jednu kutlaču čorbice uz stalno mešanje (da ne bi nastale grudvice kada se sipa u čorbu). Polako sipati u čorbicu uz stalno mešanje. Probati da li treba dodati još šta od začina. Ko želi može da doda i zapršku. Ja nisam dodavala zapršku, jer mi je čorbica ovako bila divno kremasta.

2. Zaprška: Na ulju propržiti brašno, dodati u čorbicu i kuvati još 10-ak minuta. Poslužiti...

Jako ukusna čorbica, jednostavna za pripremu...

Коментари

Популарни постови