Piletina sa njokama


 

Potrebno je:

1/2 kg pilećeg filea
300 g šampinjona
1/2 kašičice mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina
300 g svežih njoka
300 ml pavlake za kuvanje
100 ml vode
1 kesica krem supe od pečuraka


Još je potrebno:

150 g krupno narendanog kačkavalja (trapist, gauda, edamer...)

Priprema:

1. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Pileće belo meso iseći na kockice, a šampinjone iseći na listiće (ne mnogo tanke). Isečeno meso i šampinjone staviti u vatrostalnu posudu (ili posudu sa nelepljivim dnom), koju nije potrebno podmazivati, posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom, promešati i staviti u zagrejanu rernu da se peče 20 minuta.

2. Dok se meso sa šampinjonima peče, u odgovarajuću posudu sipati pavlaku za kuvanje, hladnu vodu i krem supu od pečuraka. Žicom za mućenje sjediniti sastojke. Posle 20 minuta izvaditi posudu iz rerne, rasporediti preko mesa sveže njoke, pa preliti sa pripremljenom smesom. Vratiti ponovo u rernu na 25 minuta. Na kraju, izvaditi posudu i posuti jelo sa narendanim kačkavaljem pa vratiti da se kačkavalj otopi i samo blego porumeni. Poslužiti sa salatom po izboru.

Lako i veoma ukusno, odlična ideja za ručak...

Коментари

Популарни постови