Kornfleks pita


 

Potrebno je:

3 jajeta
200 g domaćeg, kravljeg, sira (ili feta sira)
100 ml jogurta
1 kašika maslinovog ulja
1 puna kašičica praška za pecivo
80 g kornfleksa

Za posipanje pite:

susam

Priprema:

1. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Pleh veličine 14cm x 22cm obložiti pek papirom (količina sastojaka je za dve osobe, vi ih povećajte po potrebi) i ostavite na stranu.
Jaja razbiti u vanglicu i žicom za mućenje ih samo sjediniti. Dodati jogurt, maslinovo ulje (može i ulje od suncokreta), prašak za pecivo i umutiti da se sjedine sa jajima. Zatim dodati sir, koji se viljuškom izmrvi, i kašikom promešati. Na kraju ubaciti kornfleks i još jedanput promešati kašikom da se kornfleks sjedini sa ostalim sastojcima. Ja nisam dodavala so, jer mi je sir bio slan, a vi uradite po vašem ukusu. 

2. Smemsu izručiti u pripremljeni pleh, poravnati je kašikom i posuti susamom. Staviti da se peče dok dobro ne porumeni, oko 35 minuta. Pečenu pitu izvaditi pomoću pek papira i prebaciti je na rešetku da se prohladi, pa je poslužite. 

Morate da je napravite, da biste se uverili koliko je ukusna...


Коментари

Популарни постови