Čokoladni mafini sa voćem


 

Potrebno je:

300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 male kašičice soli
150 g šećera
60 g kakao praha
320 ml mleka
120 ml ulja
100 g borovnica
160 g crne čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Prvo treba napraviti modlice za pleh za mafine. Od ove smese se dobija 12 mafina. Ali, pošto su ovi mafini dosta višlji od standardnih, za njih su male modlice (papirne ili silikonske), pa ih pravimo od pek papira. Vrlo lako... Trebaće vam jedna čaša čije je dno veličine 5,5 cm i da bude malo šira. Za dve modlice vam je potreban pek papir dužine 29 cm i širine 14 cm. Presaviti papir na pola, po dužini, i preseći. Oba parčeta papira zgužvajte u ruci i pokvasite. Zatim, raširite papir i stavite na kuhinjsku krpu i blago ga pritisnite da se upije višak vode. Uzeti parče papira i staviti ga preko dna čaše i blago ga ispretiskati okolo. Staviti u kalup za mafine i, ako treba, još ga malo formirati. Na isti način napraviti i ostale kalupe. 

2. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. U vanglicu prvo pomešati  suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, so, šećer i prosejani kakao). Zatim dodati mleko i ulje pa žicom za mućenje dobro umutiti, da se svi sastojci sjedine. Ubaciti borovnice (ako koristite zamrznute, prvo ih odmrznuti i ocediti. Izvrsno se slažu i višnje...) i na kockice isečenu čokoladu. Kašikom sve dobro promešati. Ja nisam imala dovoljno crne čokolade pa sam dodala malo i belu čokoladu.

3. Testo sam sipala kašikom za sladoled. Zahvatiti vrhom punu kašiku smese i izručiti u pripremljene modlice. Ostatak smese rasporediti ravnomerno preko mafina. Staviti da se peču tačno 15 minuta. Pečene mafine ostaviti samo malo da se  prohlade, pa ih poslužite. 

Jednostavan recept za desert u kome ćete sigurno uživati...

Коментари

Популарни постови