Grašak sa svinjskim mesom


 

Potrebno je:

1/2 kg svinjskog mesa
150 g praziluka
100 g crnog luka
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
2 kašičice suvog vlašca (ne morate, to je po želji)
2 kašičice aleve paprike
200 g krompira
100 g šargarepe
40 g korena celera
2 veća čena belog luka
450 g zamrznutog graška (jedno pakovanje)
1 kašičica suve mirođije
2 kašike kečapa
2 kašike krem supe od graška
700 ml vode

Priprema:

1. U dublju šerpu sipati ulje i kada se zagreje ubaciti svinjsko meso isečeno na kockice. Pržiti meso 10-ak minuta na tihoj temperaturi. Zatim dodati  sitno iseckani praziluk i crni luk. Posuti sa suvim biljnim začinom, mlevenim biberom, alevom paprikom i suvim vlašcem. Promešati i nastaviti prženje, uz postepeno dodavanje po malo vrele vode još 15 minuta. Kada se meso malo upržilo, ubaciti na kockice isečen krompir, koren celera i šargarepu, kao i sitno iseckani beli luk. Promešati, dodati grašak (direktno iz kese, zamrznut) i još jedanput promešati. Ubaciti mirođiju i kečap, pa mešanjem sve sjediniti. U vodi rastvoriti krem supu od graška (ili 1 kašiku brašna) i sipati u šerpu. Promešati i kuvati na tihoj temperaturi oko 30-40 minuta. Poslužiti sa salatom po želji. 

Divan ručak "na kašiku". Recept je toliko dobar da vam preporučujem da ga isprobate...


Коментари

Популарни постови