Sladak kupus sa povrćem i svinjskim mesom


 

Potrebno je:

1 kg slatkog kupusa
160 g crnog luka
600 gr svinjskog mesa (može i juneće meso)
3 veća čena belog luka
160 g šargarepe
400 g krompira
300 g paprika
300 g paradajza
500 ml vode
2 kašike paradajz pirea
suvi biljni začin, mleveni biber i korijander u prahu po ukusu
ulje po potrebi

Priprema:

1. Kupus iseći krupno. Glavicu kupusa iseći na četiri dela, pa svaku četvrtinu iseći na tri dela. Crni luk iseći na režnjeve, meso iseći na kocke, beli luk iseći na četiri dela. Šargarepu, krompir, papriku i paradajz (koji je prethodno oljušten) iseći krupnije. Mere za povrće su date pre čišćenja povrća. U odgovarajući dublji linac sipati ulje (ovde ne treba puno ulja, ja sam sipala oko 80 ml ulja), staviti polovinu isečenog crnog luka, isečeno meso, rasporediti ostatak crnog luka, staviti beli luk i posuti po ukusu biberom, suvim začinom i korijanderom. Zatim staviti šargarepu, krompir, papriku, paradajz i još jedanput posuti sa začinima. Po vrhu složiti krupno isečeni kupus, koji se malo pritisne u povrće. Paradajz pire razmutiti u vodi i preliti preko kupusa (tečnost treba da bude oko 2cm ispod kupusa). 

2. Staviti da se kuva na jačoj temperaturi. Kada voda provri, smanjiti temperaturu da samo krčka i kuvati, poklopljeno, dva sata. Posle proteka datog vremena, jelo blago izmešati, probati da li treba dodati još šta od začina i poslužiti.

Ako niste spremali sladak kupus na ovaj način, obavezno isprobajte recept, ukus je fantastičan...

Коментари

Популарни постови