Pileća prsa


 

Potrebno je:

1/2 kg pilećeg filea
1,5 puna kašičica začina za piletinu
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 ravne kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica dimljene aleve paprike
1 kašičica obične aleve paprike
2 kašičice izmrvljene sušene nane

Priprema:

1. Pileći file dobro utapkati kuhinjskim ubrusom da se upije sva voda sa njega. Sve navedene začine staviti u manju posudu i dobro ih kašičicom sjediniti (ako ne možete da nađete dimljenu alevu papriku zamenite je sa običnom). Ja sam imala dva parčeta pilećeg filea. Meso posuti sa začinima sa obe strane i rukom ih dobro utrljati, da svo meso bude prekriveno začinima.

2. Zatim meso staviti na veći list pek papira i umotati ga (preklopiti gornji deo lista, od vas, preko mesa, drugi deo koji je do vas preko njega, pa isto uraditi i sa levom i desnom stranom lista). Preklopoljeni papir vezati, sa obe  preklopljene strane,  kuhinjskim koncem. Tako umotano meso staviti u posudu u kojoj će se peći i ostaviti u frižider tri sata. 

3. Posudu sa mesom izvaditi, pre pečenja, pola sata da bude na sobnoj temperaturi. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni i staviti da se meso peče 45 minuta. Zatim, izvaditi posudu sa mesom, pa paketić mesa prebaciti na veći tanjir i odmah ga ostaviti u frižider. Posle 2-3 sata izvaditi meso i na paketiću odseći malo papir na jednom kraju i ocediti vodu koju je meso pustilo prilikom pečenja. Podaviti isečeni kraj i ostaviti meso u papiru da prenoći u frižideru. Narednog jutra ga izvadite iz frižidera, odmotajte papir i uživajte u divnom ukusu pilećih prsa.

Ovako pripremljena pileća prsa su toliko ukusna, kada ih jedanput spremite, više nećete kupovati gotova...

Коментари

Популарни постови