Domaće tortilje


 

Potrebno je:

450 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
250 ml tople vode
90 g otopljenog maslaca

Priprema:

1. Brašno staviti u vanglicu, dodati mu prašak za pecivo i so pa promešati. Sipati otopljeni (i malo prohlađeni) maslac, kao i toplu vodu. Umesiti mekano testo, bez dodavanja više brašna. Prekriti vanglicu kuhinjskom krpom i ostaviti testo da odstoji 15 minuta. 

2. Zatim testo prebaciti na malo pobrašnjenu podlogu i podeliti ga na 8 jednakih delova (svaki teži oko 92g-94g). Od svakog dela oblikovati lopticu i na pobrašnjenoj podlozi ih odmah razviti u krug prečnika 20 cm. 

3. Tortilje pržite na zagrejanom, nepodmazanom, tiganju sa nelepljivim dnom. Zagrejte tiganj (ja sam ih pržila na temperaturi jačine 7 od maksimalnih 9) dobro pa staviti tortilju. Kada se na površini pojave veći balončići, preokrenite tortilju da se ispži i druga strana. Pržene tortilje prebacivati na odgovarajuću tacnu i prekrivati ih kuhinjskom krpom dok se prži sledeća tortilja. Na kraju ih sve prekriti kuhinjskom krpom, pa kada se ohlade staviti ih u kesu tako prekrivene da stoje do upotrebe.

Tortilje su jako mekane i elastične, bez problema možete da ih savijate...



Коментари

Популарни постови