Posne američke palačinke - recept koji će vas oduševiti
Potrebno je:
(merna jedinica je čaša od 200 ml)
2 čaše brašna
3 kašike šećera
2 kesice vanilinog šećera
1 kesica praška za pecivo
2 kašike alkoholnog sirćeta
2 čaše biljnog meka
Priprema:
1. U vanglicu staviti sve suve sastojke, brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo, pa žicom za mućenje promešati. Dodati sirće i mleko i dobro umutiti žicom.
2. Palačinke pržite na tiganju koji se ne lepi, jer se palačinke prže bez ulja. Staviti tiganj da se dobro zagreje na srednjoj temperaturi, kod mene je to 5 od 9. Kada se tiganj dobro zagreje, kutlačom zahvatiti testo i sipati na sredinu tiganja. Kada se pojave mehurići, sačekati da se malo "osuši" površina palačinke pa špatulom okrenuti palačinku da se isprži i druga strana.
3. Palačinke možete da poslužite prelivene medom (ili javorovim sirupom) i cimetom, da namažete džemom koji volite... Ja sam stavila na tacnu jednu palačinku, premazala slatko od šumskih jagoda, posula sa borovnicama, odogo stavila drugu palačinku, ponovila postupak uz dodavanje višanja i čokoladnog preliva.
Palačinke su mekane, vazdušaste, ukusne, mirisne...
Коментари
Постави коментар