Čokoladni brauni


 


Potrebno je:

300 g čokoladnog krem namaza (nutella, eurokrem, linolada...)
2 jajeta
40 g brašna
15 g kakao praha
prstohvat soli

Priprema:

1. Pleh veličine 20 cm x 20 cm obložiti pek papirom i ostaviti na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
Čokoladni krem namaz sobne temperature staviti u vanglicu, dodati jaja, prstohvat soli i umutiti mikserom. Ubaciti prosejanu mešavinu brašna i kakao praha i špatulom sjediniti sa ostalim sastojcima. Sipati u pripremljeni pleh, poravnati i staviti da se peče sve dok se ne uhvati tanka korica. Brauni su karakteristični po tome što im površina "popuca", pa kada to vidite na kolaču znajte da je pečen. 

2. Kolač izvaditi i ostaviti da se potpuno ohladi, pa ga pomoću pek papira prebacite na dasku za sečenje i isečite ga na kocke.

Mekan i sočan čokoladni kolač kome nećete moći da odolite.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови