Posna kajgana sa tofu sirom
Potrebno je:
180 g dimljenog tofu sira
2 manje glavice crnog luka
2 srednje sveže paprike
2 kašičice karija
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice belog luka u granulama
100 ml - 150 ml vode
mleveni biber i so po ukusu
ulje po potrebi
Priprema:
1. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati malo ulja i kada se zagreje ubaciti sitno iseckani crni luk. Luk dinstati na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Zatim dodati papriku isečenu na trakice (ja sam dodala i pola ljute papričice) i nastaviti dinstanje dok ne omekša i paprika.
2. Tofu sir izmrviti kroz prste i dodati u tiganj. Sve dobro promešati i sipati po malo vode jer smesa bude prilično suva, pa sve zajedno krčkati još oko pet minuta. Na kraju dodati kari, alevu papriku, beli luk u granulama, mleveni biber i so. Dobro promešati, krčkati još 1-2 minuta i poslužiti.
Savršena kombinacija za veoma ukusan doručak, a može da posluži i kao ručak.
Коментари
Постави коментар