Posna kajgana sa tofu sirom


 

Potrebno je:

180 g dimljenog tofu sira
2 manje glavice crnog luka
2 srednje sveže paprike
2 kašičice karija
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice belog luka u granulama
100 ml - 150 ml vode
mleveni biber i so po ukusu
ulje po potrebi

Priprema:

1. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati malo ulja i kada se zagreje ubaciti sitno iseckani crni luk. Luk dinstati na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Zatim dodati papriku isečenu na trakice (ja sam dodala i pola ljute papričice) i nastaviti dinstanje dok ne omekša i paprika. 

2. Tofu sir izmrviti kroz prste i dodati u tiganj. Sve dobro promešati i sipati po malo vode jer smesa bude prilično suva, pa sve zajedno krčkati još oko pet minuta. Na kraju dodati kari, alevu papriku, beli luk u granulama, mleveni biber i so. Dobro promešati, krčkati još 1-2 minuta i poslužiti. 

Savršena kombinacija za veoma ukusan doručak, a može da posluži i kao ručak. 

Коментари

Популарни постови