Omlet sa palentom


 
Potrebno je:

2 jajeta
40 g suhomesnatog po izboru
1 kisela paprika (iz turšije ili barena)
1 kašika palente
2 kašike gustog jogurta
10 g maslaca
so po ukusu


Još je potrebno:

kačkavalj isečen na tanje parčiće (gauda, trapist...)
paradajz isečen na tanje krugove

Priprema:

1. Jaja razbiti u odgovarajuću posudu i umutiti ih žicom za mućenje samo koliko da se sjedine. Dodati jogurt i palentu i umutiti. Ubaciti suhomesnato i kiselu papriku koje smo iseckali na kockice, pa varjačom sjediniti. Dodati soli po ukusu.

2. U tiganj, sa nelepljivim dnom, veličine 24 cm  staviti maslac da se otopi. Na otopljeni maslac sipati smesu sa jajima i na srednjoj temperaturi pržiti da donja strana porumeni, a da gornja toliko očvrsne da može da se omlet preokrene. Kod mene je to bilo na 6, na jačini ringli od 1-9.

3. Pomoću dve špatule preokrenuti omlet. Na jednoj strani omleta poređati parčiće kačkavalja (možete da koristite i kačkavalj u listićima), preko staviti paradajz, pa preko paradajza opet kačkavalj. Preklopiti omlet, pržiti da porumeni donja strana, preokrenuti ga, pustiti još malo da se prži (da se otopi kačkavalj) i poslužiti.

Brzo, ukusno i do ručka sigurno nećete ogladniti...

Коментари

Популарни постови