Carska pita bez belog brašna


 

Potrebno je:

3 jaja
1 kašičica soli
100 g domaćeg, kravljeg, sira
120 ml jogurta
50 ml ulja
180 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
150 g kiselih krastavčića
150 g kiselih paprika
 

Priprema:

1. Pleh veličine 30 cm x 20 cm obložiti pek papirom i ostaviti na stranu. Sir izmrviti viljuškom, ali da ostanu i mali komadići. Krastavčiće iseckati na kockice i iscediti rukom. Paprike (ja sam koristila barene somborke) takođe iseckati na kockice. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. 

2. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u vanglicu, dodati so i mikserom umutiti da se dobije penasta smesa. Dodati žumanca i umutiti. Ubaciti jogurt i ulje pa umutiti. Dodati mešavinu kukuruznog brašna i praška za pecivo i umutiti da ne ostanu grudvice od brašna. Zatim, dodati iseckane krastavčiće, papriku i izmrvljeni sir. Kašikom dobro promešati i ravnomerno izručiti u pripremljeni pleh. Staviti da se peče oko 30 minuta.

3. Pečenu pitu ostaviti u plehu da se prohladi, pa je izvaditi pomoću pek papira i skloniti pek papir. Carsku pitu iseći i poslužiti.

Carsku pitu možete da poslužite za doručak ili večeru, uz jogurt i kiselo mleko je fantastična.

Коментари

Популарни постови