Svinjsko meso sa povrćem i kajmakom


 

Potrebno je:

200 g svinjskog mesa od buta
100 g pečuraka bukovača
60 g očišćenog praziluka
100 g crvene paprike
2 čena belog luka
1 dobro puna kašika kajmaka
so, mleveni biber i susam po ukusu

Priprema:

1. Svinjsko meso iseći na kraće trake, takođe na trake iseći bukovaču i crvenu papriku. Praziluk iseći na krugove, a beli luk sitno iseckati.

2. U dublji tiganj sa nelepljivim dnom (moj tiganj je bio veličine 26 cm) sipati tri kašike ulja i staviti da se ulje zagreje na srednjoj temperaturi. Ubaciti meso i uz dodavanje vrlo malo vrele vode (vodu dodavati po potrebi) ga ispržiti. Dodati svo isečeno povrće, promešati, posoliti i pobiberiti po ukusu i još jedanput promešati. Poklopiti posudu, smanjiti temperaturu i povrće pržiti da samo malo omekša, pa dodati kajmak. Mešati da se kajmak otopi, posuti susamom po ukusu i poslužiti.

Uz ovo jelo vam nije potreban prilog, preukusno je...

Коментари

Популарни постови