Čizkejk sa voćem i kremom od pistaća


 

Kora:

250 g mlevenog keksa
120 g otopljenog maslaca
80 ml mleka
2 kašike šećera u prahu

Voćni fil:

300 g zamrznutih borovnica (šumskog voća ili malina)
3 kašike šećera
3 ravne kašike gustina
3 kašike hladne vode

Fil sa kremom od pistaća:

200 g krem sira
90 g kisele pavlake
250 ml slatke pavlake
200 g krema od pistaća
1 kašika sitno iseckanih pistaća

Dekoracija:

250 ml slatke pavlake
2 kašike soka od borovnica
mleveni pistaći

Priprema:

1. Kora : Obruč kalupa za tortu veličine 24 cm obložiti pek papirom i staviti na tacnu za tortu, pa ostaviti na stranu. U vanglicu staviti mleveni keks, dodati šećer u prahu i promešati. Ubaciti otopljeni maslac i mleko i rukom dobro sjediniti sve sastojke. Smesu ravnomerno rasporediti unutar postavljenog obruča za tortu i ispretiskati kašikom da bi se formirala kora. 

2. Voćni fil: Zamrznute borovnice staviti u odgovarajuću posudu, dodati šećer i na srednjoj temperaturi kuvati uz postepeno mešanje, dok voće ne omekša. Odvojiti dve kašike soka koje je voće pustilo na stranu. Gustin pomešati sa vodom i dodati u skuvane borovnice. Mešati dok se fil ne zgusne, pa ga odmah ravnomerno premazati preko kore od keksa. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.

3. Fil sa kremom od pistaća: U vanglicu sipati slatku pavlaku (dobro ohlađenu u frižideru) i umutiti. Slatku pavlaku umutiti penasto, ne previše čvrsto, pa dodati krem sir i kiselu pavlaku. Sve dobro sjediniti i umutiti u čvrsti krem. Ubaciti krem od pistaća i mutiti samo koliko da se krem od pistaća sjedini sa ostalim sastojcima. Ubaciti iseckane pistaće i špatulom sve sjediniti. Fil premazati preko ohlađenog voćnog fila.

4. Dekoracija: Slatku pavlaku čvrsto umutiti uz dodavanje dve kašike soka od borovnica (koje su odvojene) i premazati preko fila sa kremom od pistaća. Po obodu torte posuti mlevene pistaće i ostaviti tortu da prenoći u frižideru. Narednog dana skloniti obruč i pek papir i uživajte u predivnom ukusu torte.

Uživaćete u svakom zalogaju torte, pravi raj za nepca...

Коментари

Популарни постови