Kiflice sa plazmom


 Testo:

300 g brašna
1 kašika suvog kvasca
4 kašike šećera
1 jaje
100 ml tople gazirane vode
80 ml ulja

Fil:

nutela (eurokrem, linolada...)

Sirup:

100 g šećera
120 ml vode

Još:

mlevena plazma za valjanje kiflica

Priprema:

1. U vanglicu staviti brašno, dodati suvi kvasac i šećer pa promešati. Napraviti udubljenje na sredini brašna i dodati jaje, toplu gaziranu vodu i ulje. Zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i uz dodavanje vrlo malo brašna umesiti mekano testo. Testo oblikovati u loptasti oblik i vratiti u vanglicu. Vanglicu prekriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti da testo naraste, oko 45 minuta. 

2. Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu podlogu i podeliti ga na dva jednaka dela. Od svakog dela oblikovati loptice testa. Uzeti prvu lopticu testa, staviti je na pobrašnjenu podlogu, malo je posuti brašnom i razviti u tanak krug. Krug iseći na 8 delova (trouglova). Na početku svakog trougla staviti po kašičicu nutele (ili fila po vašem ukusu) i uviti u kiflicu. Kiflice poređati u odgovarajući pleh preko pek papira. Na isti način razviti i drugu lopticu testa. Prekriti kiflice kuhinjskom krpom i ostaviti ih 20 minuta.

3. Sirup: U manju posudu staviti šećer, preliti ga sa vodom i staviti da provri. Kada tečnost provri kuvati sirup 3 minuta i skloniti ga da se ohladi.

4. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni i staviti kiflice da se peču 10-12 stepeni (čim blago porumene izvaditi ih iz rerne). Pečene kiflice ostaviti da se malo prohlade, pa ih još tople provući kroz sirup i obilno uvaljati u mlevenu plazmu. Poređati ih na tacnu za posluženje. 

Kiflice su toliko ukusne da se sigurno nećete zadržati na jednoj...Kiflice sam pravila po receptu sa Instagrama (slatko-i-slano).

Коментари

Популарни постови