Posna kajgana
Potrebno je:
1 srednja crvena paprika
80 g crvenog luka
1 veći paradajz
80 g biljnog kačkavalja
1 puna kašika posnog majoneza
mleveni biber i suvi biljni začin po ukusu
ulje po potrebi
Priprema:
1. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati malo ulja i kada se zagreje dodati iseckanu papriku (ja sam dodala i malo ljute papričice) i luk isečen na polurežnjeve. Pržiti na srednjoj temperaturi 1-2 minuta, pa dodati iseckani paradajz koji je prethodno oljušten. Začiniti po ukusu i pržiti dok ne ispari voda od paradajza (ja sam stavila dva veća čeri paradajza, oni nemaju toliko vode pa se brzo ispržilo). Zatim dodati krupno narendani kačkavalj, kada se otopi dodati majonez i 1/3 male kašičice kurkume. Sve dobro promešati i poslužiti. Količinu namirnica prilagodite svojim potrebama, ova količina je za dva obroka.
Veoma ukusan recept i za one koji ne poste.
Коментари
Постави коментар