Piletina na kineski način sa povrćem


 

Potrebno je:

1/2 kg belog pilećeg mesa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 + 1 kašika ulja
2 veća čena belog luka
150 g paprika
160 g tikvica
50 g kikirikija

Sastojci za sos:

50 ml soja sosa
50 ml vode
1 kašičica šećera
1 kašika gustina
1 kašika ulja

Priprema:

1. Sos: Za sos sve sastojke staviti u manju činiju i žicom za mućenje sjediniti. Pripremljeni sos ostaviti na stranu.

2. Piletinu iseći na tračice, papriku iseći na kocke (koristila sam zelenu, žutu i crvenu papriku) i tikvice iseći na polukrugove. Koristila sam zelenu tikvicu i nisam je ljuštila. Isečeno meso staviti u odgovarajuću posudu, dodati 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice belog luka u prahu i 1 kašiku ulja. Sve dobro kašikom promešati. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati 1 kašiku ulja i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje izručiti piletinu i, uz često mešanje, pržiti dok meso ne porumeni. Prženu piletinu prebaciti u dublji tanjir. 

3. U isti tiganj gde se pržilo meso sipati 2 kašike ulja i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati sitno iseckani beli luk i čim luk pusti svoju aromu dodati iseckanu papriku, tikvice i kikiriki. Pržiti, uz
često mešanje, dok povrće samo malo omekša. Tada vratiti isprženu piletinu, promešati i preliti sa pripremljenim sosom (sos prethodno dobro promešati jer se gustin staložio na dno posude). Smanjiti temperaturu i pržiti dok se sos ne zgusne, a to je jako brzo. 

4. Piletinu na kineski način sa povrćem poslužiti sa barenim pirinčem.

Uživajte u ovoj preukusnoj piletini koja donosi ukus kineske kuhinje u vaš dom...


Коментари

Популарни постови