Paprike u sosu sa sirom i čvarcima


 

Potrebno je:

440 g crvenih, mesnatih, paprika (3 veće paprike)
1/2 kašike masti

Sos:

250 g domaćeg kravljeg, zrelog, sira (ili feta sir)
2 srednja čena belog luka
100 g iseckanih čvaraka (ja sam koristila 30 g duvan čvaraka)
2 jajeta
so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. U tiganju sa nelepljivim dnom (vel. 24cm) staviti mast i staviti na šporet da se otopi na tihoj temperaturi. Paprikama samo odseći drške, nemojte ih čistiti od semenki jer će pustiti svoju vodu u mast, a to nam nije potrebno. Staviti paprike na zagrejanu mast (možete da koristite i ulje) i ispržiti ih. Ostaviti da se prohlade, oljuštiti ih, očistiti od semenki i iscepati na četiri dela po dužini.

2. U masnoću gde su se pržile paprike ubaciti izmrvljeni sir i pržiti ga na tihoj temperaturi, uz mešanje, sve dok se sir potpuno ne otopi. Dodati iseckani beli luk, promešati, pa ubaciti paprike i ponovo promešati. Posuti sa čvarcima, promešati i pažljivo razbiti dva jajeta na površinu. Poklopiti i pržiti dok se jaja ne stegnu koliko vi želite. Ja nisam koristila ni so ni biber, vi uradite po svom ukusu.

3. Jedva sam izdržala da slikam, a posle je ovo jelo greota jesti viljuškom i nožem, već direktno iz tiganja, umakati hleb i uživati u svakom zalogaju.


Коментари

Популарни постови