Slatki trouglići
Potrebno je:
1/2 kg heljdinih kora
Fil:
1/2 kg jabuka
1 kašika ulja
3 kašike vode
2 kašike smeđeg šećera
1/2 kašičice cimeta
100 g crne čokolade
80 g kikiriki putera
80 g mlevenih lešnika
Za premazivanje kora:
100 ml ulja
80 ml gazirane vode
1,5 kašičica praška za pecivo
Priprema:
1. Fil: Jabuke oljuštiti i iseckati na kockice. U odgovarajuću posudu sa nelepljivim dnom staviti iseckane jabuke, dodati ulje, vodu, smeđi šećer i cimet. Promešati i pržiti uz češće mešanje dok jabuke ne omekšaju. Na pari rastopiti čokoladu i kikiriki puter i dodati u jabuke. Ubaciti i mlevene lešnike i sve dobro promešati. Ostaviti da se fil prohladi.
2. Pripremiti tri kore koje se ređaju jedna na drugu i svaka se premazuje mešavinom ulja, gazirane vode i praška za pecivo. Tako poređane kore iseći na četiri trake. Na početku svake trake staviti po punu kašiku smese i svaku traku umotati u trougao. Trouglove poređati u pleh preko pek papira. Ponoviti postupak i sa ostalim korama. Ja sam u pakovanju imala 15 kora i dobila sam 20 trouglića.
3. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Trougliće premazati ostatkom mešavine ulja, gazirane vode i praška za pecivo i staviti da se peču 16 minuta, odnosno dok dobro ne porumene. Prohlađene trougliće možete posuti šećerom u prahu.
Veoma ukusno slatko pecivo, koje će vam se sigurno dopasti...



Коментари
Постави коментар