Salata sa suncokretom i bademima
Za salatu:
- 1 manja glavica zelene salate
- 1 veza rotkvica
- 1 crveni luk
- 300 g šampinjona
- 2 kašike susama
- 3 pečene paprike
- 100-200 g tvrđeg sira
- 1 limun (sok)
- 2 kašike pečenog, slanog suncokreta
- 2 kašike krupno mlevenog badema
Priprema
1. Šampinjone iseći na četvrtine. Na
vrlo malo ulja staviti da se isprže. Posuti ih biozačinom. Pržiti ih
dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile i dok malo ne porumene. Kada
ispari voda, dodati susam i pržiti pet minuta. Ohladiti.
2. Zelenu salatu iseći na krupnije
delove. Rotkvice iseći na četvrtine, luk na režnjeve, papriku na trake i
sir na kockice. Sve staviti u dublju činiju, dodati ohlađene šampinjone
sa susamom, posoliti, dodati ulje i sok od limuna, po ukusu. Sve dobro
izmešati.
3. Po vrhu posuti semenkama suncokreta i bademom. Ova salata, u potpunosti, može da zameni večeru ili doručak.
Коментари
Постави коментар