Domaća nutela
Potrebno je:
- 300 g sirovih (nepečenih) lešnika
- 350 g crne čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašike kakaoa
- 2 male kašičice ekstrata od vanile
Priprema
1. Ugrejati rernu na 190 stepeni, pa
staviti lešnike da se ispeču. Posle 10-ak minuta ih izvaditi (paziti da
se ne prepeču), pa ih prstima oljuštiti.
2. Čokoladu otopiti na pari. Lešnike staviti u čoper, da se samelju.
3. U čoperu samleti lešnike, dok ne počnu da se pretvaraju u krem. U toku mlevenja dodati ulje, šećer, ekstrat od vanile i kakao.
Proces mlevenja, sa postepenim prekidima ( zbog pregrejanosti čopera ), traje dok smesa ne postane potpuno u obliku krema.
4. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i sve sjediniti.
5. Sipati u teglu, sačekati da se
ohladi (dok se vršio proces mlevenja, masa se ugrejala) i uživajte, u
zaista izvanrednoj domaćoj nuteli.
Коментари
Постави коментар