Karamel kakao sa cimetom
Potrebno je:
- 250 ml mleka
 - 1 kašika šećera
 - 1 kašičica kakaoa
 - 1/3 kašičice cimeta
 - 3 zrna karanfilića
 - 2 kašičice meda
 
Priprema
      1. U suvu šerpicu staviti šećer i, 
na srednjoj temperaturi, ga karamelizovati. Kada dobije lepu, bledo 
braon boju sipati mleko. Povremeno promešati, dok se šećer ne otopi. 
Kada se šećer otopio skloniti sa vatre, pa dodati kakao i cimet. Pomoću 
žice za mućenje razbiti grudvice, ubaciti zrna karanfilića i vratiti na 
vatru, samo da provri.
     
    
      2. Skloniti sa šporeta i dodati med.
 Promešati da se med otopi (med se stavlja na kraju da ne gubi svoju 
hranljivu vrednost). Zrna karanfilića ne vaditi, oni će spasti na dno 
čaše.
     
    
      3. Sipati kakao u čašu i - uživajte!!
     
    



Коментари
Постави коментар