Makarone sa mesom
Potrebno je:
- 400 g spiralnih makarona
- 300 g svinjskog mesa
- 600 g svežih šampinjona
- 3 veća paradajza
- 1 sveža ljuta papričica
- 250 g kačkavalja
- so
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Svinjsko meso iseckati na kockice
i staviti da se prži na malo ulja. Začiniti. Ako je potrebno dodavati
po malo vode, i pržiti dok meso ne postane mekano. Prženo meso izvaditi
rešetkastom kašikom u tanjir, i ostaviti po strani, na toplom.
2. Šampinjone oprati i iseći na
listiće. Staviti ih da se prže u masnoći gde se meso pržilo. Povegetiti.
Čim ispari voda koju su pečurke pustile, skloniti ih sa vatre, i u
tiganj ubaciti isprženo meso. Promešati.
3. Makarone skuvati u posoljenoj
vodi, kojoj se doda malo ulja. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice.
Ljutu papričicu, takođe, sitno iseckati. Kačkavalj izrendati na krupno
rende.
4. Skuvane makarone procediti, i
staviti u dublju činiju. Dodati meso, pečurke, iseckani paradajz i
iseckanu ljutu papričicu. Sve dobro promešati. Ako je potrebno dosoliti.
5. Uzeti veću posudu, dobro je
podmazati uljem, i sipati pripremljene makarone. Izravnati. Po površini
rasporediti narendani kačkavalj, i staviti da se zapeku, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
Коментари
Постави коментар