Sirup od limuna, pomorandže i grejpfruta
Potrebno je:
- 2,5 kg pomorandži
 - 1 kg limuna
 - 600 g grejpfruta
 - 100 g limontusa (10 kesica)
 - 3,5 kg šećera
 - 4 l vode
 
Priprema
      1. Voću oljuštiti koru i očistiti beli, unutrašnji deo. Iseckati na kocke i samleti u blenderu.
     
    
      2. U veći lonac sipati samlevenu 
smesu od voća. Dodati šećer, limontus i vodu. Dobro promešati, poklopiti
 i ostaviti da odstoji 12 sati, uz povremeno mešanje, da bi se šećer 
istopio.
     
    
      3. Sutradan smesu sa voćem procediti kroz gazu i sipati u flaše. Sirup razrediti sa gaziranom ili običnom vodom i uživajte u ukusu.
Dobija se 7 l sirupa.
     
    
Savet
     Savet:
    
     Sirup držati u frižideru. Ja sam 3 l sipala u plastične flaše i stavila u zamrzivač.
    



Коментари
Постави коментар