Sirup od limuna, pomorandže i grejpfruta
Potrebno je:
- 2,5 kg pomorandži
- 1 kg limuna
- 600 g grejpfruta
- 100 g limontusa (10 kesica)
- 3,5 kg šećera
- 4 l vode
Priprema
1. Voću oljuštiti koru i očistiti beli, unutrašnji deo. Iseckati na kocke i samleti u blenderu.
2. U veći lonac sipati samlevenu
smesu od voća. Dodati šećer, limontus i vodu. Dobro promešati, poklopiti
i ostaviti da odstoji 12 sati, uz povremeno mešanje, da bi se šećer
istopio.
3. Sutradan smesu sa voćem procediti kroz gazu i sipati u flaše. Sirup razrediti sa gaziranom ili običnom vodom i uživajte u ukusu.
Dobija se 7 l sirupa.
Savet
Savet:
Sirup držati u frižideru. Ja sam 3 l sipala u plastične flaše i stavila u zamrzivač.
Коментари
Постави коментар