Kolač sa kupinama
Kora:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil I:
- 500 g kupina
- 600 ml vode
- 12 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
Fil II:
- 300 g šlaga
- 1 kisela pavlaka
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica kremfiksa
- mleko (ili voda)
Priprema
1. Kora: Odvojiti belanca od
žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz povremeno dodavanje šećera.
Dodati jedno po jedno žumance, ulje i brašno sa pecivom. Sve sjediniti i
sipati u pleh, preko pek papira, da se peče, na temperaturi od 180
stepeni. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, prevrnuti na sto, skloniti
pek papir, pa ponovo vratiti koru u pleh.
2. Fil 1: Od 600 ml vode odvojiti 100
ml, da se razmuti puding, a preostalu vodu, zajedno sa šećerom i
kupinama staviti da provri. Kada provri, kupine malo sa viljuškom
izgnječiti i dodati razmućeni puding. Skuvati krem. Vrelo preliti preko
pečene kore. Ostaviti da se ohladi.
3. Fil 2: Šlag umutiti sa mlekom
(ili vodom), prema uputstvu na kesici, uz dodatak kremfiksa i šećera u
prahu. Dodati kiselu pavlaku, sve sjediniti i premazati preko ohlađenog
kolača. Staviti u frižider da se dobro ohladi, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар