Kolač sa kupinama
Kora:
- 5 jaja
 - 5 kašika šećera
 - 5 kašika brašna
 - 5 kašika ulja
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 
Fil I:
- 500 g kupina
 - 600 ml vode
 - 12 kašika šećera
 - 2 pudinga od vanile
 
Fil II:
- 300 g šlaga
 - 1 kisela pavlaka
 - 100 g šećera u prahu
 - 1 kesica kremfiksa
 - mleko (ili voda)
 
Priprema
      1. Kora: Odvojiti belanca od 
žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz povremeno dodavanje šećera. 
Dodati jedno po jedno žumance, ulje i brašno sa pecivom. Sve sjediniti i
 sipati u pleh, preko pek papira, da se peče, na temperaturi od 180 
stepeni. Pečenu koru ostaviti da se prohladi, prevrnuti na sto, skloniti
 pek papir, pa ponovo vratiti koru u pleh.
     
    
      2. Fil 1: Od 600 ml vode odvojiti 100
 ml, da se razmuti puding, a preostalu vodu, zajedno sa šećerom i 
kupinama staviti da provri. Kada provri, kupine malo sa viljuškom 
izgnječiti i dodati razmućeni puding. Skuvati krem. Vrelo preliti preko 
pečene kore. Ostaviti da se ohladi.
     
    
      3. Fil 2: Šlag umutiti sa mlekom 
(ili vodom), prema uputstvu na kesici, uz dodatak kremfiksa i šećera u 
prahu. Dodati kiselu pavlaku, sve sjediniti i premazati preko ohlađenog 
kolača. Staviti u frižider da se dobro ohladi, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар