Krem pita sa jabukama
Testo:
- 200 g brašna
 - 200 g šećera u prahu
 - 5 jaja
 - 50 ml mleka
 - 50 ml ulja
 - 50 g kakaoa
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Krem:
- 5 većih jabuka
 - 1 l mleka
 - 150 g pudinga od vanile
 - 200 g šećera u prahu
 - 200 g margarina
 - 1 limun (izrendana korica)
 
Glazura:
- 100 g čokolade
 - 4 kašike šećera
 - 4 kašike mleka
 - 4 kašike ulja
 
Priprema
      1. Testo: Odvojiti belanca od 
žumanaca. Umutiti belanca u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera u 
prahu. Dodati žumanca i umutiti da masa postane penasta. Dodati mleko, 
ulje i brašno sa praškom za pecivo. Sjediniti masu, pa je podeliti na 
dva jednaka dela. U jednu polovinu testa dodati kakao, pa muteći 
mikserom sjediniti masu.
Ispeći, preko pek papira, jednu žutu i jednu crnu koricu. Korice peći na
 160 stepeni. Ispečene korice odvojiti od papira i ostaviti da se 
ohlade.
     
    
      2. Krem: Očistiti jabuke i izrendati
 ih na krupnoj strani rendeta. Staviti ih u šerpu i dodati pola šećera 
(od 200 g), pa ih dinstati dok omekšaju i dok ispari sva voda koju su 
jabuke pustile. Izdinstane jabuke ostaviti da se ohlade.
     
    
      3. Od 1 l mleka odvojiti malo da se 
razmuti puding a ostalo mleko, zajedno sa ostatkom šećera staviti da 
proključa. U proključalo mleko sipati razmućeni puding i kuvati, uz 
neprekidno mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju kuvanja dodati izrendanu 
koricu od jednog limuna. Preko skuvanog pudinga staviti samolepljivu 
foliju (direktno na puding) i ostaviti da se ohladi. 
     
    
      4. Margarin umutiti da postane 
penast. U ohlađeni puding dodati umućeni margarin i mikserom sjediniti. 
Na kraju dodati ohlađene jabuke, pa mikserom umutiti da masa postane 
kremasta. 
     
    
      5. Korice malo poprskati mešavinom 
mleka i ruma. Crnu koricu okrenuti, pa poprskati stranu koja je bila na 
pek papiru, lakše će da upije mleko. 
     
    
      6. U pleh (u kome su se korice pekle) staviti prvo crnu koricu, zatim fil, pa žutu koricu. Preko kolača staviti glazuru.
     
    
      7. Glazura: Čokoladu izlomiti na 
parčiće i staviti u šerpicu, zajedno sa šećerom, uljem i mlekom. Na 
laganoj vatri mešati da se čokolada otopi i da se svi sastojci sjedine. 
Ako je potrebno dodati još malo ulja, da čokolada može lepo da se 
prelije.
     
    
      8. Prelivenu krem pitu ostaviti u frižider da se stegne. Seći je na kocke.
     
    



Коментари
Постави коментар