Lepinje za sendviče
Testo:
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 50 ml jogurta
- 1 kašika masti
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- 1 kockica kvasca
- 600 g brašna
Priprema
1. U mešavini mleka i vode dodati
kašičicu šećera i staviti da se ugreje. U toplu mešavinu izdrobiti
kvasac i ostaviti da kvasac uskisne.
2. U odgovarajuću posudu staviti
brašno, pa dodati jogurt, mast (ili 50 ml ulja), so, jaje i pripremljeni
kvasac. Zamesiti mekše testo (ako treba dodati još malo brašna).
Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
3. Kada je testo naraslo, prebaciti
ga na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 12 jufkica. Od svake
jufke napraviti lopticu i rukom je malo razvući, da bude debljine 1 cm.
Tako pripremljeno testo staviti u pleh, preko pek papira i sačekati da
malo naraste.
4. Rernu uključiti na 180 stepeni. Narasle lepinjice premazati mešavinom žumanceta i mleka, pa staviti da se peču.
Коментари
Постави коментар