Lepinje za sendviče
Testo:
- 100 ml mleka
 - 100 ml vode
 - 50 ml jogurta
 - 1 kašika masti
 - 2 kašičice soli
 - 1 kašičica šećera
 - 1 jaje
 - 1 kockica kvasca
 - 600 g brašna
 
Priprema
      1. U mešavini mleka i vode dodati 
kašičicu šećera i staviti da se ugreje. U toplu mešavinu izdrobiti 
kvasac i ostaviti da kvasac uskisne.
     
    
      2. U odgovarajuću posudu staviti 
brašno, pa dodati jogurt, mast (ili 50 ml ulja), so, jaje i pripremljeni
 kvasac. Zamesiti mekše testo (ako treba dodati još malo brašna). 
Umešeno testo ostaviti da udvostruči svoju zapreminu.
     
    
      3. Kada je testo naraslo, prebaciti 
ga na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 12 jufkica. Od svake 
jufke napraviti lopticu i rukom je malo razvući, da bude debljine 1 cm. 
Tako pripremljeno testo staviti u pleh, preko pek papira i sačekati da 
malo naraste.
     
    
      4. Rernu uključiti na 180 stepeni. Narasle lepinjice premazati mešavinom žumanceta i mleka, pa staviti da se peču. 
     
    



Коментари
Постави коментар